Biatló Escolar

Què és el biatló

El biatló és un esport format per dues disciplines: la natació i la cursa o cross. Inclou la seqüència de córrer-nedar-córrer distàncies d’entre 50-200 metres nedant i 400-3200 metres corrent. Les distàncies varien segons l'edat i la categoria.

Depenent del moment de l'any, pot ser:

  • Modalitat d'hivern: natació i cursa per separat.
  • Modalitat d'estiu: cursa-natació-cursa amb transicions (tot seguit).

Per tant, el biatló és un esport que es pot practicar fàcilment a qualsevol indret de Catalunya. I que inclou dues disciplines esportives bàsiques per al desenvolupament dels nens i nenes en formació.

 

Biatló Natació
Biatló Cursa

World School Biathle

Escola Mundial de Pentatló, una solució econòmica per a una participació massiva i una educació fonamental

A través del Biatló, la UIPM ha establert una competició compresa pels dos components fonamentals del Pentatló Modern i, a la vegada, els dos esports més practicats al món: la cursa i la natació. La competició de biatló escolar comença amb un nombre determinat de corredors que completen la primera meitat dels metres totals de cursa abans d'entrar a l'àrea dels 50 metres. Llavors els atletes es submergeixen a l'aigua i naden la distancia requerida, quan surten de l'aigua es posen les seves sabatilles esportives i corren la segona part de la cursa fins a la línia final. El primer Campionat Mundial de Biatló va tenir lloc a Mònaco a 1999 i ara, el Tour Mundial de Biatló, inclou 6 ciutats que acullen l'esdeveniment cada any.

L'escola Mundial de Biatló

A 2005 la UIPM va llençar una nova competició competició lligada al Biatló. 25 o 50 metres de natació i la cursa es realitza preferiblement en una pista estàndard. La natació es realitza primer i després la cursa, on tots els participants corren alhora. El resultat final del biatló escolar es la suma dels temps de natació i de cursa.

Distancies per edat

Edat Natació Cursa
8 50 m 400 m
9 50 m 400 m
10 50 m 400 m
11 50 m 400 m
12 100 m 800 m
13-14 100 m 800 m
15-16 100 m 2000 m
17-18 100 m 800 m

Participació d'escoles i institucions al Biatló Escolar

L'escola Mundial de Biatló es desitjada per totes les escoles i institucions que estan interessades en el bon desenvolupament dels joves atletes. La originalitat del projecte és que les escoles prendran part a la Competició Mundial entrant els seus resultats a una base de dades mundial usant la web de la UIPM directament des de la seva localització.De totes maneres, la competició global no requereix cap despesa pel que fa al transport o l'allotjament. Tot es pot fer des de casa amb un professor o un entrenador. Els resultats són calculats al final de cada any i els premis es donen als guanyadors.

La UIPM te una filosofia lligada a totes les activitats relacionades amb una educació a través de l'esport. L'Escola Mundial de Biatló usa internet com a una eina per a les escoles per a que puguin participar a una competició amistosa que es fàcil d'organitzar i econòmica de practicar. La UIPM té el desig de col·laborar amb les institucions apropiades amb la finalitat de contribuir a un desenvolupament de l'accès a un esport per a tothom per a una millor educació i comunicació entre els joves de tot el món.

Circuits Biatló Escolar

Des de la Federació Catalana de Pentatló Modern, volem promoure la biatló per les escoles, clubs i ajuntaments de tota la geografía Catalana mitjançant el Circuit de Biatló Escolar. Mitjançant convenis organitzem diferents competicions.

El Pentatló Modern es una disciplina olímpica consistent en la prova combinada de cinc esports que per si mateixos també són olímpics: nedar, córrer, tir olímpic, esgrima i equitació. Dins de l'àmbit del àmbit de la Federació Catalana de Pentatló Modern, existeix la biatló. La biatló és una prova combinada dels esports naturals del pentatló: nedar i córrer. Aquesta modalitat està regulada i reconeguda a tots els nivells. Doncs s'organitza anualment el campionat d'Europa i del Món per part dels diferents estaments internacionals.

La missió de difondre i promoure de la nostra federació fa que tinguem la vocació i el mandat d'implicar-nos en l'esport escolar i, és mitjançat la biatló, la manera que creiem que podem arribar a aquest àmbit. És una magnífica oportunitat de posar a l'abast dels nois i noies una modalitat esportiva amb aptituds físiques diferents dels esports bàsics: nedar i córrer. Una modalitat amb projecció per si mateixa i, també, per la translació al Pentatló Modern. Si alguna escola, club o ajuntament vol col·laborar amb nosaltres organitzant competicions, que no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres.